Een persoonlijk verzoek? > Neem contact met ons op

Verbruiksvragenlijst

Maak contact met uw prospects en luister naar uw klanten.
Ken ze door en door en voldoe al hun verwachtingen.
Doe een marktonderzoek voor de lancering van een nieuw product.

Ken uw prospects
Neem contact op met uw prospects om uzelf bekend te maken of u voor te bereiden op de lancering van een nieuw product of dienst.
Luister naar uw klanten
Identificeer de kloof tussen de perceptie en verwachtingen van een product of dienst.

Sta dicht bij uw klanten..
Voldoe aan de verwachtingen
Met automatisch gegenereerde en exporteerbare rapporten van Drag'n Survey kunt u de juiste beslissingen nemen en actie ondernemen.

Wie heeft er baat bij?

  • Winkels
  • Diensten
  • industrie
  • toerisme
  • restauratie
  • E-commerce

Voorbeelden van vragenlijsten over verbruik

  Aanwezigheidsenquête:

Bestudeer de totale aanwezigheid (winkels, toerisme, restaurants...) en bepaal de redenen voor de toename of daling ervan. Begrijp de motivaties van uw klanten en prospects. Identificeer de belangrijkste obstakels voor de aanwezigheid van uw bedrijf.

  Bedrijfsenquête:

Een bedrijfsenquête vereist het maken van vragenlijsten. Dit zal het ondernemingsklimaat en de activiteiten uit het verleden beoordelen. De analyse zal de juiste beslissingen nemen op het juiste moment.

  Overzicht van gewoonten en behoeften:

De meeste informatie over uw klanten en prospects kan alleen betrouwbaar worden verzameld door vragenlijsten in te stellen. Voer uw enquêtes uit en bepaal de koopgewoonten van uw klanten en prospects. Analyseer waar deze het meest worden gemaakt en welke prijs het best gehanteerd kan worden.

  Klanttevredenheidsvragenlijst:

Klantkennis is essentieel voor het goed functioneren van een bedrijf. Hiermee kunt u uw strategie aanpassen en bedrijfsprestaties ontwikkelen. Klantkennis vereist rekening houden met verschillende parameters zoals de kwaliteit van het 1e contact, de receptie, de klantrelatie, de kwaliteit van de gegeven informatie, de aftersales service...

  Kwaliteitsvragenlijst:

Om concurrerend te blijven, moet een onderneming het rendement van haar klanten ten opzichte van het in de handel gebrachte product kennen. Tevredenheid met een product zal bepalen of het moet worden verbeterd, onderhouden of gewaardeerd. De kwaliteitsenquête van een product stelt het bedrijf in staat om de goede positionering van het laatste te bevestigen en het op de markt te waarderen.